donderdag 29 januari 2009

Ding 4. Eenvoudiger leven met RSS (?)

Ik was wel nieuwsgierig naar dit ding. Alle informatie doorspitten was geen probleem, al vond ik het wel veel van hetzelfde. Het eerste filmpje vond ik leuk gemaakt! Het is me nu in ieder geval wel duidelijk geworden wat RSS is, ik had er echt nog nooit van gehoord. De oranje icoontjes had ik (onbewust) wel voorbij zien komen, maar nooit aandacht aan geschonken. Ik heb ook geen idee of anderen in mijn omgeving hier wel gebruik van maken. Nog nooit iemand over gehoord. Het aanmelden bij netvibes was zo gedaan, ik heb er een schattige lay-out bij gekozen met de naam ‘cupcakes’: roze met ijsjes en kersjes, lekker zomers!



Ik vind het een leuk ‘programma’, ziet er mooi uit met al die tabbladen. Wel lijkt het snel onoverzichtelijk, maar misschien is dat een kwestie van wennen.

Het toevoegen van alle feeds ging nog niet helemaal probleemloos, ik had een aantal dingen toegevoegd die ik later niet meer terug kon vinden. Na een tijdje kwam ik erachter dat ze opgeslagen werden in de map ‘feeds’ in de werkbalk van internet explorer (naast ‘favorieten’). Dit was nou ook weer niet de bedoeling, helemaal omat ik aan het werk was op de informatiebalie (en de pc gedeeld wordt). Uiteindelijk is het wel gelukt allemaal. Ik weet niet zeker of ik dit nou wel dagelijks ga gebruiken. Thuis gebruik ik Firefox i.p.v. Internet Explorer en daarin heb ik al mijn favoriete websites in de werkbalk staan en heb ik verschillende bladwijzers gemaakt, met allemaal sites geordend in mapjes op categorie, en die bekijk ik dagelijks standaard allemaal. Maar misschien bevalt me dit uiteindelijk ook wel.. Het is ook handig voor sites waar je maar af en toe opkijkt, omdat je er niet altijd aan denkt. Via netvibes word je er dan wel weer aan herinnerd, als er iets nieuws opstaat (moet je de site eerst wel toevoegen natuurlijk).

Een collega merkte ook al op dat het ‘volgen’ en het toevoegen van de feeds van medebloggers in principe hetzelfde is. Dit ‘volgen’ vond ik wel een leuke optie, leuk om te zien dat een collega weer een niewe blog heeft gepost. Dit kan nu dus ook via netvibes.

Op naar ding 5!